اخذ ویزای استارت آپ فرانسه مطمئنترین و کمهزینهترین روش برای اخذ اقامت کشور فرانسه میباشد. با استارتاپ ویزا فرانسه، اقامت ۴ ساله این کشور در مدت زمان کوتاهی برای متقاضی اصلی، همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال اخذ میشود. ویزای استارتاپ فرانسه بهترین روش مهاجرت و اخذ اقامت فرانسه بوده که بدون نیاز به مدرک زبان قابل انجام است.
اکوسیستم استارتاپی در فرانسه
در اقتصاد مدرن امروزی، شرکتهای استارت آپ نقش تعیینکنندهای در تولید ثروت و اشتغالزایی بازی میکنند. گواه این امر استارت آپ هایی نظیر فیسبوک است که در سال 2003 در دانشگاه هاروارد متولد شد و امروزه جزو ۵ شرکت بزرگ و ثروتمند دنیا محسوب میشود.
در امریکا سیلیکن ولی (Silicon valley) به بهشت استارت آپ ها معروف شده است، جایی که دفاتر غولها فناوری نظیر گوگل، مایکروسافت، آمازون و … در این مکان قرار گرفته است. سیلیکون ولی ساختار منظمی دارد که در طول این مدت و بر اثر نیازهای جهانی سازمانیافته است که مراحل موفقیت نوآوریها از شکلگیری ایده تا جذب سرمایه و همچنین حمایتها و ساختارهای حقوقی مناسب برای جلوگیری از بروز اختلاف یا حل و فصل آن را شامل میشود.
فرانسه نیز با راهاندازی یک مرکز فوق مدرن که با سرمایهگذاری یک میلیاردر فرانسوی با سرمایه اولیه 250 میلیون یورو، در شهر پاریس فرانسه تأسیس شده است به اکوسیستم استارت آپی دنیا وارد شد. زیرساختهای مجهز و ساختار مدرن این مرکز به گونه است که بسیاری آن را سیلیکن ولی اروپا مینامند.
اکوسیستم فناوری فرانسه یکی از پویاترین و مدرنترین در اروپا و جهان است. دولت این کشور با یک ابتکار بلندپروازانه و راهاندازی این مرکز فوق مدرن، قصد دارد این کشور را به مقصدی جذابتر برای جذب استعدادهای بینالمللی فناوری به فرانسه تبدیل کند.
حمایتهای سیاستمداران فرانسوی در راستای جذب صاحبان ایده و کسبوکارهای نوآورانه از سراسر دنیا باعث شد که نوع جدیدی از ویزا با عنوان Pass Talent Visa معرفی شود. ویزایی که اصطلاحاً ویزای استارتاپی فرانسه نامیده میشود.
کارآفرینانی که موفق به اخذ استارت آپ ویزا فرانسه میشوند در واقع براب آنها ویزای Pass Talent Visa صادر میشود. این شرایط محیا است که دارندگان این ویزا اقامت ۴ ساله کشور فرانسه را دریافت کنند.
استارتاپ ویزای فرانسه چیست
فرانسه قصد دارد با جذب صاحبان ایدههای نوآورانه، استارت آپ های موفقی را معرفی کند. در سالهای اخیر بسیاری از ابتکارات فناوری فرانسوی توسط مراکز رشد و از طریق جذب استعدادهای خارجی انجام شده است.
ویزای استارت آپ فرانسه (به انگلیسی: Startup یا Start-up) به افرادی که دارای ایدههای نو و خلاقانه برای راهاندازی و خلق یک کسبوکار هستند تعلق میگیرد.
مطابق با قوانین اتحادیه اروپا، اتباع کشورهای غیر عضو اتحادیه اروپا که قصد دارند برای شرکت در یک فعالیت تجاری، صنعتی یا صنایعدستی برای بیش از 3 ماه در فرانسه یا هر منطقه اقتصادی اروپا یا سوئیس بمانند باید برای اجازه اقامت درخواست دهند.
برای سه نوع استعداد بینالمللی در حوزه فناوری امکان دریافت مجوز اقامت چند ساله، تحت عنوان Talent Visa وجود دارد:
بنیانگذاران(Founders): امکان اخذ این ویزا برای بنیانگذاران استارت آپ های بینالمللی وجود دارد.
کارمندان (Employees): امکان اخذ این ویزا برای استعدادهای بینالمللی استخدام شده توسط شرکتهای فرانسوی مستقر در فرانسه که توسط وزارت اقتصاد فرانسه به عنوان شرکتهای نوآور شناخته شدهاند، وجود دارد.
سرمایهگذاران(Investors): امکان اخذ این ویزا برای سرمایهگذاران بینالمللی که مایل به اقامت در کشور فرانسه هستند وجود دارد. حداقل مبلغ سرمایهگذاری میبایست 300 هزار یورو باشد.
ویزای فناوری فرانسه یک طرح ساده و سریع برای کارمندان، بنیانگذاران و سرمایهگذاران خارج از اتحادیه اروپاست تا بتوانند در کمترین زمان ممکن مجوز اقامت فرانسه را دریافت کنند.
در ادامه این مقاله روش اخذ ویزای استارتاپ فرانسه برای بنیانگذاران شرکتهای استارتاپی توضیح داده شده است.
شرایط دریافت ویزای استارت آپ فرانسه
بنیانگذاران استارتآپ جهت اخذ استارتاپ ویزا فرانسه باید شرایط کلی زیر را دارا باشند:
- شرایط سنی : محدودیت سنی برای فرد اصلی شرکتکننده در پروژه 40 سال تمام است.
- پروژه نوآورانه: متقاضی میبایست پروژهای تجاری و نوآورانه که قصد توسعه آن در کشور فرانسه را دارد معرفی کنید.(متقاضیان با خیال آسوده وارد این پروسه میشنود چرا که مشاوره تخصصی توسط تیم مجرب علم افروز جهت ایده پروری و ارائه طرح تخصصی ارائه میشود.)
- اخذ تأییدیه پروژه: اخذ تاییدات به معنای به رسمیت شناختن پروژه توسط یک نهاد بخش عمومی (دولت مرکزی، مقامات محلی، مؤسسات عمومی، شرکتهای دولتی و غیره) میباشد.
- تمکن مالی مناسب: ارائه تمکن مالی مناسب مطابق با حداقل دستمزد ملی قانونی کشور فرانسه (SMIC): یعنی 19074 یورو در سال 2021. شایان ذکر است جهت اثبات تمکن مالی نیازی به ارائه سند ملکی نیست.
- مدارک تحصیلی: هیچگونه محدودیتی بر روی مدارک تحصیلی وجود ندارد و افراد با داشتن مدرک تحصیلی دیپلم هم میتوانند برای اخذ این نوع ویزا اقدام نمایند.
- مدرک زبان: نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسه جهت اخذ ویزای استارتاپ فرانسه وجود ندارد.
مدت زمان اخذ ویزای استارتاپ فرانسه
مشاوران و وکلای موسسه حقوقی علم افروز راهنماییهای لازم برای تعریف پروژه و اخذ موفق تاییدات لازم را ارائه میدهند. شایان ذکر است زمانبندی مذکور در شرایطی است که طرح کسبوکار توسط تیمی مجرب و فرانسوی نگاشته و دفاع شود.
براساس تجارب پیشین موسسه حقوقی علم افروز اخذ ویزای استارت آپ فرانسه در مدت زمان حداکثر 4 الی 6 ماه انجام میگیرد.
مزایای استارتاپ ویزای فرانسه
- اخذ ویزای Talent Pass منجر به اخذ اقامت 4 ساله کشور فرانسه برای متقاضی اصلی و همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضی میشود. این روش مطمئنترین و کمهزینهترین روش موجود جهت اخذ اقامت طولانی مدت کشور فرانسه است.
- اخذ ویزای استارتاپ فرانسه زیر نظر وکلای موسسه حقوقی علم افروز بهصورت تضمینی صورت میگیرد است. بنابراین این تضمین وجود دارد که اگر متقاضی موفق به اخذ ویزا نشد ضرر مالی متوجه متقاضی نشود.
- افرادی که ویزای استارت آپ فرانسه را دریافت میکنند این امکان را دارند که بلافاصله پس از ورود به خاک فرانسه حساب بانکی شخصی خود را افتتاح نمایند.
- تمام اعضای خانواده این امکان را دارند که بهصورت همزمان برای دریافت (Pass Talent Visa) اقدام کنند که دریافت این ویزا منجر به اخذ اقامت ۴ ساله کشور فرانسه میشود.
- مطابق با قوانین اتحادیه اروپا فردی که ۵ سال در هر یک از کشورهای این اتحادیه اقامت قانونی داشته باشد و به دولت کشور مربوطه مالیات پرداخت کند میتواند اقامت دائم و تابعیت آن کشور را دریافت کند.
- پس از اخذ ویزای استارتاپی امکان دسترسی مستقیم به صندوقهای سرمایهگذاری استارتاپی فرانسه وجود دارد. و صاحبان کسبوکار میتوانند از حمایتهای مالی این صندوقها برای راهاندازی کسبوکارهای خود استفاده کنند.
- برای دارندگان ویزای استارتاپ فرانسه (Pass Talent Visa) امکان کار در سایر کشورها اروپایی هم مقدور است.
- در این روش مهاجرتی شرایط حضور در دو سال اول در کشور فرانسه وجود ندارد. اما این محدودیت وجود دارد که فرد بیش از ۶ ماه در خارج از خاک فرانسه نباشد. شایان ذکر است پس از اخذ این ویزا متقاضیان و خانواده میبایست به فرانسه سفر کرده و با مراجعه به بانک،شهرداری و پلیس اتباع خارجه نسبت به تکمیل پروسه خود اقدام نمایند.
مهاجرت خانوادگی از طریق ویزای استارتاپ فرانسه
این امکان وجود دارد که بهصورت همزمان برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضیانی که قصد مهاجرت به فرانسه از طریق استارتاپ ویزا را دارند اقدام کرد.
- در این روش همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال بنیانگذار استارتاپ، کارت اقامت با عنوان Talent Passport-Family دریافت میکنند که کارت اقامت ۴ ساله کشور فرانسه میباشد.
- متقاضی اصلی میبایست توانایی مالی پشتیبانی از هزینههای زندگی خود و سایر اعضای خانواده خود را برای حداقل یک سال به همراه داشته باشد.
- تحصیل در فرانسه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال متقاضی اصلی در مدارس و دانشگاههای کشور فرانسه به زبان فرانسوی و با کیفیت نظام آموزشی فرانسه رایگان است.
- در فرانسه دورههای غیر فشرده زبان فرانسوی برای اتباع خارجی برگزار میشود که دریافت ویزای استارت آپ فرانسه باعث میشود متقاضی و سایر اعضای خانواده با شرکت در دوره زبان فرانسه، نسبت به تکمیل سطح زبان خود اقدام کنند.
- همسر بنیانگذار استارتاپ در فرانسه اجازه کار تمام وقت را دارد.
- دارندگان ویزای استارتاپ فرانسه (Pass Talent Visa) امکان اخذ ویزای کشورهای قدرتمندتر مانند امریکا و کانادا را به دست آورده و میتوانند برای مهاجرت به این کشورها اقدام نمایند.
ویژگیهای پروژه نوآورانه و طرح پیشنهادی راهاندازی START-UP
استیو بلنک (Steve Blank) کارآفرین سریالی در سیلیکون ولی و از پیشگامان نظریهپردازی در حوزهی استارتاپ، تعریف جامعی از استارتاپ ارائه داده است:
سازمانی که شکلگرفته تا مدل کسبوکار خود جستجو کند. مدل کسبوکاری که قابل تکرار و مقیاسپذیر است.
طرح پیشنهادی که برای راهاندازی یک STARTUP در فرانسه ارائه میگردد میبایست دارای خصوصیات ویژهای باشد که در زیر مورد بررسی قرا گرفته است:
- طرحهای استارتاپی بر روی ارزشآفرینی و خلق ارزشها و فرصتهای جدید و استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده تمرکز دارند.
- بیشتر طرحهای استارتاپی در سالهای اخیر در حوزه فناوری ارتباطات و اطلاعات شکل گرفتهاند و اصطلاحاً طرحهایی High Tech هستند. (اگرچه این مورد الزامی ندارد.)
- مدل کسبوکار طرحهای استارتاپی تکرارپذیر هستند (Repeatable Business Model) این بدان معناست که مدل این طرحها را بتوان به سادگی از محصولی به محصول دیگر توسعه داد.
- مدل کسبوکار طرحهای استارتاپی مقیاسپذیر هستند (Scalable Business Model). این بدان معنی است که کسبوکاری که بطور مثال به پانصد نفر سرویس میدهد، بهگونهای طراحیشده باشد که بتواند به پانصد هزار نفر سرویس بدهد. و کسبوکار این قابلیت را داشته باشد که سرویسی که در یک منطقه جغرافیایی ارائه میدهد بتواند به سادگی در یک منطقه جغرافیایی دیگر ارائه کند.
زمینه فعالیت شرکتهای استارت آپی فرانسه
بر طبق بررسیهای آماری صورت گرفته عمدهترین تمرکز استارت آپ های فرانسه در حوزههای زیر است:
- فینتک (Fintech) : فینتک مخفف Financial Technology و به معنای استفاده از تکنولوژی برای سهولت در انتقالات مالی است. استارت آپ های فرانسوی فعال در این حوزه عموماً به دنبال استفاده از تکنولوژی برای کارآمدتر کردن خدمات مالی هستند.
- ارز دیجیتال (Cryptocurrency): ارز دیجیتال نوع خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است. در فرانسه استارت آپ های فعال در این زمینه اغلب به دنبال معرفی نوعهای جدیدی از رمزنگاری برای افزایش سرعت و امنیت انتقال رمزارزها هستند.
- بیوتک و سلامت (Health and Biotech): همهگیری کوید-19 سبب ایجاد اجماع نظر بر لزوم هر چه بیشتر گسترش زیرساختهای مبتنی بر سلامت شد. در فرانسه به عنوان یکی از بزرگترین اکوسیستمهای استارتاپی در جهان، استارتاپ های زیادی در زمینه بیوتک و کاربردهای تکنولوژی در بهبود سلامت جسم و روان نوع بشر فعالیت دارند.
- فودتک (FoodTech): استارتاپ های فعال در این حوزه میکوشند تا با بهرهگیری از تکنولوژیهایی نظیر پهباد، حسگرها، نرمافزارهای مدیریت تولید و توزیع و … زنجیره تولید و عرصه مواد غذایی را بهبود ببخشند. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به مواد غذایی در فرانسه استارت آپ های متعددی حول فودتک شکل گرفتهاند.
- تجارت الکترونیک (E-Commerce): در فرانسه استارتاپ های متعددی در حوزه تجارت الکترونیک و خردهفروشی در فرانسه شکلگرفتهاند. این استارت آپ ها بر روی خرید و فروش کالاها و خدمات یا انتقال وجوه یا دادهها از طریق اینترنت (یا سایر شبکههای الکترونیکی) تمرکز دارند.
- IoT، شبکه و امنیت: اینترنت اشیاء بر روی اتصال اشیاء از طریق شبکه اینترنت تمرکز دارد و فضای مناسبی را برای ظهور استارت آپ های جدید در فرانسه محیا کرده است. خودروها و پارکینگهای هوشمند، خانههای هوشمند و در نهایت شهرهای هوشمند فرصتهای متعددی را برای ظهور استارتاپ ها در این زمینه ایجاد کرده است.
- رباتیک، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشین (ML): با گذشت زمان رباتها سهم بیشتری در دنیای مدرن به دست میآورند و بسیاری از کارها در صنایع بزرگ و کوچک در آینده به رباتها محول میگردد. استارتآپ های فرانسوی تمرکز بالایی بر روی این قبیل فعالیتها داشتهاند.
- سرگرمی و نرمافزار: سرگرمی و متعاقب آن کسب درآمدهای تبلیغاتی یکی از محبوبترین حوزه های استارتاپی در دنیاست.
- حملونقل: حوزه حملونقل یکی از حوزههای جذاب در حوزه استارت آپ بوده و در سالیان اخیر استارت آپ های متعددی در فرانسه حول آن شکلگرفتهاند.
روش اخذ ویزای استارتاپ فرانسه و خدمات موسسه حقوقی علم افروز
مشاوران علمی و وکلای موسسه حقوقی علم افروز در تمام مسیر اعم از ایده پردازی، نگارش طرح و بیزنس پلن استارتاپ، اخذ تاییدات و مجوزات لازمه از دولت فرانسه و کلیه فرآیندهای اداری تا زمان اخذ ویزا و حتی پس از آن در کنار موکلین موسسه هستند. همچنین با توجه به اینکه تمامی مراحل کار بهصورت کاملاً تضمینی صورت میگیرد همواره این اطمینان خاطر وجود دارد که اگر متقاضی موفق به اخذ ویزا نشد ضرر مالی متوجه متقاضی نشود.
ویزای استارتاپ فرانسه موکلین این موسسه با درصد موفقیت بالایی اخذ شدهاند و همگی قابل رؤیت در محل موسسه هستند.تعداد بالای ویزاهای اخذ شده با کمک تیم علمی و حقوقی این مجموعه گواه توانمندی عملی و اجرایی این موسسه است.
درخواست مشاوره رایگان مهاجرتی
با تکمیل فرم زیر مشاورین ما در اسرع وقت با شما تماس میگیرند. (زمان تخمینی تکمیل فرم: ۳۰ ثانیه)
"*" قسمتهای مورد نیاز را نشان می دهد
سلام وقت بخیر.
از مقاله خوبتون ممنونم. ویزایی که برای استارتاپ فرانسه صادر میشه از اول ۴ ساله هست؟
ممنون
سلام و عرض ادب.
استارتاپ فرانسه بسته به نوع پروژه استارتاپی شرایط خودش رو داره. عموما در مرحله اول ویزای استارتاپ زیر یکسال داده میشه تا متقاضی پس از حضور در فرانسه جهت اخذ ویزای استارتاپی ۴ ساله فرانسه اقدام کنه.
موفق و سریلند باشید.